Delatnosti

Hirurgija i ugradnja implantata

Hirurgija i ugradnja implantata su nerazdvojivi termini kada su u pitanju dentalne usluge jer jednostavno rečeno zubni implantant se ne mogu ugraditi bez hirurške intervencije.

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je umetnost u oblasti stomatologije u svom najčistijem obliku. Ona zaista čini čuda, od onih suptilnih promena pa do velikih popravki koje mogu čoveku da promene život i vrate osmeh na lice.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba spada u estetsku stomatologiju i jedna je od najtraženijih stomatoloških intervencija jer može značajno da poboljša izgled pacijenta ali ima i uticaja na psihološku svest samog pojedinca i na povećanje njegovog samopouzdanja.

Endodoncija lečenje zuba

Endodoncija ili lečenje zuba je grana stomatologije koja se bavi proučavanjem forme, funkcije i lečenja povreda i bolesti zubnog živca i periradikularnog tkiva. Dijagnostikovanje stomatoloških problema i bolesti se smatraju integralnim delom endodontske prakse.

Fiksna protetika

Protetika predstavlja oblast u stomatologiji koja se odnosi na dijagnostiku, lečenje, rehabilitaciju i održavanje usne duplje, uključujući izgled, funkciju, udobnost i zdravlje zuba. Bliže rečeno, bavi se reparaturom zuba koji nedostaju, odnosno obnavljanjem i popravkom jednog ili više zuba.

Mobilna protetika

Mobilna protetika je deo stomatologije koja se bavi projektovanjem i izradom proteza imajući u vidu sledeće činjenice: funkcionalnost, otpornost, bezbednost i estetiku.

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja je specijalizovana za dijagnozu, prevenciju i lečenje dentofacijalnih nepravilnosti. Zahteva profesionalnu veštinu u dizajniranju, primeni i kontroli korektivne aparature za dovođenje zuba, usne i vilice u pravilan položaj da bi se ostvario balans na samom licu.

Parodontologija i bolesti zuba

Parodontologija je grana stomatologije koja je fokusirana na bolesti koje napadaju tkiva i strukturu koji okružuju zub. Ovde se misli na bolesti koje uništavaju desni, cement zuba, alveoralnu kost i parodontalni ligament.

Preventivna stomatologija

Preventivna stomatologija podrazumeva metode i načine pomaganja da se zubi i usna duplja održavaju zdravim. Pomaže da se sačuvaju zubi i ostanu zdravi sa što manjom primenom stomatoloških tretmana.

Dečija stomatologija

Dečija stomatologija je grana stomatologije koja je fokusirana na prevenciju i lečenje stanja zuba i usne duplje kod dece (lečenje karijesa i uklanjanje mlečnih zuba, lečenje trauma-povrede u vilici i povrede zuba i sl.).

Implantologija

Savremena implantologija je stomatološka disciplina koju čine oralna hirurgija i stomatološka protetika. Ona ima za cilj da se omogući nadoknada zuba koji nedostaje bez brušenja (oštećenja) susednih zuba, ili da se nadoknade zubi na onom delu vilice gde se ni jednom metodom ne može tako nešto ostvariti (nedostatak korena ili čitavog zuba kao nosioca protetske nadoknade).

Oralna hirurgija

Nema razloga za strah. Sve oralno hirurške intervencije biće izvedene bezbolno i efikasno. Posebna pogodnost je izvođenje hirurških intervencija u intravenskoj sedaciji (dok pacijent spava). Ovakav način rada naročito je pogodan za rad sa retardiranim osobama, posebno kada su u pitanju deca.

Stomatološka protetika

Stomatološka protetika – kraljica stomatologije, kao kruna lepote, uspeha i umeća dolazi uvek na kraju interdisciplinarnog pristupa protetskom zbrnjavnju pacijenata.