Dečija stomatologija

Sa iskustvom od preko 20 godina postali smo porodični lekari. U našu ordinaciju dolazi čak 4 generacije, od najstarijih do najmlađih članova. Smartamo da je oralno zdravlje vašeg deteta primarno I zato sa velikom pažnjom I strpljenjem prilazimo svim problemima koje muče vašeg mališana.

Šta bi trebalo da znamo o dečijoj stomatologiji:

Dečija stomatologija je grana stomatologije koja je fokusirana na prevenciju i lečenje stanja zuba i usne duplje kod dece (lečenje karijesa i uklanjanje mlečnih zuba, lečenje trauma-povrede u vilici i povrede zuba i sl.). Dečijom stomatologijom su obuhvaćene i konsultacije sa roditeljima vezane za brigu o zubima njihove dece. Cilj je da se na prijatan i efikasan način deca edukuju o značaju oralnog zdravlja. Dečija stomatologija se bavi korekcijama, popravkama, ispravljanjem zuba i sl.

KlincoPoseta dečijem stomatologu mora biti navika za dete, počevši od perioda između druge i treće godine kad otprilike izraste 20 mlečnih zuba. Između pete i šeste godine kada počne zamena zuba dečija stomatologija igra ključnu ulogu iz razloga što tada počinje da se razvija vilica.
Posete dečijem stomatologu moraju biti učestalije kod dece školskog u odnosu na decu predškolskog uzrasta jer posledice nevođenja računa o oralnom zdravlju mogu dovesti do niza drugih ozbiljnih zdravstvenih problema i bolesti.