Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba spada u estetsku stomatologiju i jedna je od najtraženijih stomatoloških intervencija jer može značajno da poboljša izgled pacijenta, ali ima i uticaja  na psihološku svest samog pojedinca i na povećanje njegovog samopouzdanja.

Izbeljivanje zuba

 

Vremenom zubi menjaju boju usled spoljnih faktora kao što su konzumiranje kafe, čaja, obojenog pića, pušenja ali i usled korišćenja određenih lekova. Boja zuba moze imati i nasledni faktor. Za sve navedene probleme rešenje je izbeljivanje zuba.

teeth whitening cosmetic dentistry castle hill

Kratka stomatološka poseta vratiće ili će omogućiti da dostignete sjaj koji nikada niste imali. Sistemi izbeljivanja koje koristimo u našoj ordinaciji su potpuno ispitani i ne narušavaju strukturu vaših zuba. U ponudi imamo lasersko izbeljivanje zuba kao i kućno izbeljivanje zuba.

Lasersko izbeljivanje zuba podrazumeva sat vremena provedenih u stomatološkoj ordinaciji. Laser aktivira supstance koje se stavljaju na zube a svetlost koju laser emituje ubrzava hemijsku reakciju koja dovodi do promene boje. Zatim se obavezno uradi tretman fluoridom koji jača zube i daje sjaj. Efekti laserskog izbeljivanja zuba će trajati u zavisnosti od toga koliko se neko brine o svojim zubima i ukoliko se pridržava preporuka vezanih za izbegavanje određene hrane i pića. Naročito bi u prvoj nedelji trebalo da se izbegava sve što može da dovede do obojenosti zuba.

217f8a6e-018b-4b3d-bd24-cbbb83f9b444

 

Kućno izbeljivanje zuba se radi uz pomoc splintova koji su napravljeni specijalno za vas na osnovu predhodno uzetih otisaka. Specijalni gel koji dobijate od nas unosite u splint i isti aplikujete na zube. Tretman se ponavlja nekoliko puta u zavisnosti od postignutih rezultata koje pacijent sam prati.

teeth-whitening  Izbeljivanje zuba

Pre početka svakog izbeljivanja zuba, potrebno je pregledati zube od mogućih kvarova, očistiti i ispolirati kako bi se stvorila što bolja podloga i impresivniji rezultati.